Tel: 0721.253.400

Masaj Lomi Lomi

Masaj Lomi LomiLomi lomi este un tip de masaj tradiţional hawaian practicat încă din Antichitate care are la bază filozofia polineziană, mai exact, armonia şi iubirea.

Pentru a intelege principiul si capacitatea curativa a masajului lomi lomi, sunt necesare cateva cunostinte despre filosofia hawaiiana, numita Huna. Un principiu de baza al Hunei spune ca fiecare cauta armonia si iubirea, iar caracteristica masajului lomi lomi este conexiunea afectiva dintre pacient si practician. De aceea acest masaj poarta si numele de Loving Hands si foarte importanta este atentia pe care terapeutul o acorda beneficiarului.

Lomi lomi incepe de obicei printr-un moment de liniste, in care practicianul isi aseaza mainile pe spatele clientului, spunand o rugaciune sau o binecuvantare pentru ca vindecarea sa vina odata cu masajul. Pacientul poate sa aleaga modul de masare pe care il prefera. Desi tehnica este importanta, nu exista un format definit, iar doua masaje nu sunt niciodata identice.

Exista cateva carateristici ale masajului lomi lomi. Miscarile sunt fluide si ample, asemenea unor valuri care mangaie trupul intr-o miscare continua.. Un alt aspect al acestui masaj este faptul ca pot fi masate mai multe parti ale corpului in acelasi timp. Spre exemplu, un antebrat poate masa umarul, iar celalalt soldul. Aceasta posibilitate ajuta pacientul sa se relaxeze complet pentru ca este foarte dificil pentru creier sa se concentreze in acelasi timp asupra a doua sectoare diferite.

Un masaj lomi lomi poate fi lent si foarte relaxant sau un pic mai rapid, mai accentuat si mai revigorant. Efectul curativ al masajului se poate prelungi mult timp dupa terminarea sedintei.

La nivel fizic, masajul lomi lomi ajuta la elimnarea tensiunilor si a stresului, la ameliorarea circulatiei sanguine si limfatica si la eliminarea prealabila a toxinelor. Practicienii folosesc mai ales antebratele pentru a masa, intr-un dans continuu in jurul mesei de masaj.